DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az autópálya-építések ügyében a minisztérium nemcsak az érintett önkormányzatokkal, nemcsak Gödöllővel, hanem valóban az egész társadalommal folytat konzultációt. Abban kell ugyanis konszenzusra jutnunk, hogy az adott utak használói nagyobb arányban járuljanak-e hozzá az építés és az üzemeltetés költségeihez - eddig ugyanis mindnyájan megfizettük az autópálya költségeit, akár használtuk, akár nem. Az igazságosabb teherviselés érdekében megítélésünk szerint ezt meg kell osztani a társadalom egésze és a tényleges úthasználók között, hogy az utóbbiak, akik naponta élvezhetik ennek az előnyeit, valamivel többet fizessenek.
Az ilyen értelmű döntést, amely a már elkészült szakaszokra, és így az M3-asra is vonatkozik, az előző kormány - hangsúlyozom, ez talán így még nem hangzott el, az előző kormány - hozta meg 1992 októberében, amikor koncessziós útdíjas versenytárgyalást írt ki az M3-asra vonatkozóan. Épp a folyamatos társadalmi párbeszéd hatására nem valósult ez meg akkor, és a kormány magasabb állami szerepvállalását biztosítandó változtatta meg az M3-ast állami nagyberuházásra.
Nyugodtan kijelenthetem, olyan nagyszámú egyeztetésre még soha nem került sor, mint az M3-as esetében; 47 alkalommal folytattunk konzultációkat, mindenekelőtt a környezetvédelem kérdéseiről. A tárca az előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt - amelyet ön is megkapott, képviselő úr - július 2-án valamennyi önkormányzat részére átadta; elég részletes hatástanulmányról van szó. Valóban, itt még vannak kiegészítések, valóban nem elégséges ez.
Az egyeztetéseket folytatjuk tovább, a tényszámok ismeretében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) pontosítjuk a lépéseket, és már most tervezzük a 30-as út menti településeken a folyamatos díjkedvezmények (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és forgalombiztonsági intézkedések bevezetését, végső soron elkerülő utak építését.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi