DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS

Full text search

DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS
DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS (FKGP): Tisztelt Képviselő Úr! Nacsa képviselő úr kifejtett gondolata a tejtermeléssel kapcsolatosan: e körben túl magasak a takarmányárak. Valahogy nem tudom megérteni. Úgy tudom, hogy 34-36 forintért vásárolják fel a tejet, ezt fölözik, egy liter tejből több liter tejet készítenek, 60 forintért vagy afölött adják el, szóval én valahogy úgy érzem, hogy itt a termelői haszon is valahol átcsúszik, nem tudom, kinek a zsebébe. Ezzel a gondolattal csak így tudnék egyetérteni, amelyet Nacsa képviselőtársam kifejtett.
A másik pedig, hogy 1952-ben mennyi személy dolgozott a mezőgazdaságban: azt hiszem, ez a statisztikai megállapítás is csalós lehet, mert 1952-ben nagyon sok embert állami gazdaságokba vittek el dolgozni - vagy mondhatom, hogy a debreceni internáló táborba - és ezek is nyilvánvalóan növelhették azok számát, akiket a statisztika ma kimutat, hogy 1952-ben hány millió magyar dolgozott vagy élt meg a magyar mezőgazdaságból.
A másik dolog: abban teljesen egyetértek Nacsa képviselő úrral, hogy végül is ezt az országot egy erős gazdasági alapra kell helyezni, és a gazdasági alapra kell a politikai fölépítményeket helyezni. Ha pedig az egyik kormány jön, a másik megy, de a gazdasági alap erős, akkor lehet, hogy nem lesznek éjfélbe nyúló vitáink, mert az lehet politikai vita, de a gazdaságot nem szabad a politika alá rendelni, ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi