KAPRONCZI MIHÁLY

Full text search

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (független): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt szeretném mondani, hogy itt végeredményben - akárhogy is gondolkozunk rajta - mindenféleképpen politikai vita folyik, ezt nem szabad letagadni. Hiszen az egyik oldalon agrárvonalról világítjuk meg a földkérdést, a másik oldalon pedig jogi vonalról. Összességében véve ennek ötvöződéséből alakul ki az a politika, amelyet majd esetleg később egy népszavazás fog eldönteni jól vagy rosszul. A föld mindig a politika játékszere volt, és most is az.
Az olcsó munkaerőről annyit szeretnék mondani, hogy a jobbágyság 1848-ban megszűnt, de természetes, hogy régebben olcsóbb volt a munkaerő.
Természetes, hogy a fehér lóról nem akarok vitatkozni, mert ez a mondák világába vész. Tehát nem azért vettük, hanem azért, mert megharcoltunk ezért a földért.
Vasziljevics nem akkor volt, hanem most lesz, tehát nem arra hivatkoztam, hogy akkor volt.
Még egyet tudomásul kell venni: a farkastörvények végigsöpörnek mindenki fölött, és e farkastörvényeknek az a lényegük, hogy az "Azért a víz az úr" helyett bejött az a mondás, hogy "Azért a pénz az úr". Itt az a lényeg, hogy ez a pénz a magyar állampolgárok zsebében legyen, és akkor nincsen probléma. Itt azzal a pénzzel van probléma, amikor tulajdonképpen ez a pénz átrendeződik más zsebekbe.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi