DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Full text search

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS, az alkotmány- és igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Ígérem nagyon rövid leszek.
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, a mai vita után is érthető az, hogy a kormánykoalíció alkotmányügyi bizottságban részt vevő képviselői miért tartózkodtak attól, hogy a politikai jellegű vitában egyáltalán részt vegyenek, és miért foglalták el azt a - megítélésünk szerint - egyedüli helyes álláspontot, hogy csak a jog oldaláról közelítsük meg ezt a témát. Ugyanis mindaz, ami itt felmerült, még úgyabbul a bizottsági vitában is előkerült, elhangzott, amelyhez mi nem kívántunk semmilyen kommentárt fűzni. Mert az az álláspontunk, hogy ez maradjon meg az ellenzéki pártok belügye, továbbá az átüléssel kapcsolatban ki-ki majd a saját választóival számoljon el akkor, amikor bizonyos megmérettetésre sor fog kerülni. (Dr. Takács Imre tapsol.)
Az alkotmányügyi bizottság mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabad mandátum elvének kell érvényesülni, és ennek az elvnek az érvényesülését nem csorbíthatja a mostanival ellentétes döntés meghozatalával.
A felelősségteljes vitában tehát az vezérelte a bizottságot, hogy határozott és kizárólag jogi érveken alapuló állásfoglalást hozzon, mert ezzel látta biztosítottnak az Országgyűlés további zavartalan működését és a parlament tekintélyének megóvását.
Még hozzá szeretném tenni, hogy az állásfoglalást a bizottság 18 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el, ami azt mutatja, hogy a bizottsági tagok 90 százaléka részt vett a határozathozatalban, és ezek döntő többsége szavazott az eseti állásfoglalás mellett.
Mindezekre való tekintettel azt kérem a tisztelt Országgyűléstől, hogy a Független Kisgazdapárt kérelmének ne adjon helyt.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi