HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Kérdésére a következőket szeretném elmondani. Először is 1997-ben - tehát az idén - 19,5 százalékos nyugdíjemelés történt. Ezt csak azért említem meg, mert az előző évi nettó kereset viszont 18,5 százalékkal emelkedett. Tehát kisebb mértékben. Több, nagyobb nyugdíjemelés történt, mint a nettó kereset. Csak az igazság kedvéért.
Ez év június 18-án az Idősügyi Tanácson belül a nyugdíjasszervezetek képviselőivel a következőkben állapodtunk meg. A nyugdíjakat 1998-ban és 1999-ben - a megállapodásban erre is vállaltunk kötelezettséget - az előző év nettó keresete alapján fogjuk folyósítani. Egy 13,5 százalékos infláció mellett - mert ennyit tervezünk '98-ra - legalább 19 százalék lesz a nyugdíjak emelésének átlagos mértéke. Ebben állapodtunk meg, ez van írásban rögzítve, amit elfogadtak a nyugdíjasszervezetek.
Pontosan igaz - hitelesen idézte képviselő asszony -, a költségvetésben 21,5 százalék van. Ebben benne van az özvegyi nyugdíjak emelésének mértéke is. A számítások szerint az átlagnyugdíj 4200 forinttal, az özvegyi nyugdíj - az előbbi emeléssel együtt - 7700 forinttal fog 1998-ban emelkedni.
Várjuk meg az év végét, tisztelt képviselő asszony, mert éppen az a folyamat zajlik, hogy lefelé megy a nettó átlagkereset emelkedése az első félévhez képest. A kormány teljesíteni fogja a törvényben előírt kötelezettséget. Hozzátenném, miként azt is tartjuk, hogy 1998 novemberében - mint ahogy azt a törvény tartalmazza - ha szükséges, korrekcióra kerül sor.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi