DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Képviselő Úr! Egyenes kérdésre egyenes választ adok. Azt kérdezte: tudják-e, hogy a tanulók mit olvasnak a Soros Alapítvány támogatásából. A válaszom: nem, nem tudjuk. A Soros Alapítvány egy magánalapítvány.. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.), azt támogat, amit a kurátorok jónak látnak.
Ami a dolog másik részét illeti, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a Soros Alapítvány évente 1 milliárd forint körüli összeget költ a közoktatásra; körülbelül 500 millió forintot a felsőoktatásra... (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Ötszázat?), és mintegy ezer iskolával van kapcsolata. Idén közel 20 ezer pedagógust támogatott, mintegy 600 diáknak fizetett havi 5 ezer forintos ösztöndíjat, és 350 - többnyire kistelepülésen lévő - iskola kapcsolódhatott az Internethez a Soros Alapítvány támogatásával. Így tehát azt kell mondanom, hogy a Soros Alapítvány támogatási struktúrája tudomásunk szerint meglehetősen széles körű és sokrétű. Azt kell mondjam: ezek közül bizonyára az avantgárd kultúrával kapcsolatos, és nem mindenkor szalonképes - bár meg kell mondanom, hogy az általános és középiskolai diák szóhasználatát messze nem meghaladó - sajtótermékeket is támogathat. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Szégyelld magad!)
Ami pedig a kérdés másik felét illeti, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy nincs központi tanügyirányítás, talán majd ha önök kormányozni fognak valamikor a XXII. században, akkor lesz... (Derültség.), akkor majd önök újra bevezetik, ahogyan például a médiafigyelő és közvélemény-formáló bizottságot is... (Derültség a kormánypárti padsorokban.) be kívánják vezetni - egyelőre nincs. Az, hogy az iskola mit rendel meg a tanulói számára, mit olvastat a tanulóival kötelezetten vagy ajánlottan... (Dr. Pusztai Erzsébet: Ahhoz a minisztériumnak semmi köze nincs...), az a tantestületen, illetőleg az iskola fenntartóján múlik.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Zaj.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi