DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Voltaképpen teljesen felesleges reagálni Deutsch képviselő úr felszólalására, tekintettel arra, hogy Deutsch képviselő úr ilyen önkiszolgáló módon használja a napirend előttit, tehát nemcsak ő szólal fel, hanem azt is megmondja, hogy mit mondjon a kormány a válaszában, meg mit ne mondjon. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Mégis azt gondolom, hogy amit ő most mondott, az arról szól, hogy alkotmányos jogállamban, demokráciában egy kormánynak nem áll jogában PR-munkát végezni. Ez természetesen kinek-kinek ízlése szerint való kijelentés. Lehetséges, hogy ha majd egyszer véletlenül a Fidesz kormányra kerül, akkor az őáltala vezetett kormány nem fog PR-munkát végezni, bár engedjék meg, hogy ezt őszintén kétségbe vonjam.
Mindazonáltal úgy gondolom, hogy ha a művelődési és közoktatási miniszter - aki mégiscsak a magyar közoktatás egészéért felelős - egy ilyen kutyanyelvszerű tájékoztató kiadványt eljuttat az általános és középiskolákba a diákoknak - mit tegyünk? A Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumhoz tartozó meteorológiai intézet készíti az időjárás-jelentéseket. Valóban, a meteorológiai intézet tartozhatna a Fideszhez is, de pillanatnyilag nem oda tartozik, ennek megfelelően tehát a meteorológiai intézet által készített jelentés előtt a KTM emblémája látható.
Nem igaz az, hogy a nyugdíjreformról és az új rendelkezésekről nem tájékoztatják a választópolgárokat.
Mindez tehát, tisztelt képviselő úr, egész egyszerűen nem igaz. Az, hogy a kormány nem segít az ellenzéknek, hogy mindezen tájékoztatók kapcsán még rossz színben is tüntesse fel saját magát, meglehet, hogy méltánytalan a kormány részéről, és ön ezt nagyon nehezményezi, ettől még azonban úgy gondolom, hogy a kormánynak ez nem kötelessége.
Továbbá úgy gondolom, hogy nem kormányzati reklámhadjáratról van szó, hanem arról van szó, hogy a kormány megcselekedett valamit hároméves hivatali ideje alatt, aminek kezdenek beérni az eredményei. Kezdenek beérni az eredményei abban, hogy a törvénynek megfelelően a jövő év elején 19 százalékkal fogják emelni a nyugdíjakat, aminek következménye az, hogy a reálkeresetek 6-7 százalékkal növekedtek éves átlagban; aminek következménye számtalan olyan dolog, amelyekről önök azt mondták akkor, amikor a kormány a megfelelő intézkedéseket meghozta, hogy ez az ország tönkretétele, kiárusítása, romba döntése.
Ezeknek az intézkedéseknek beértek a gyümölcsei, és ezt a választópolgárok reklám és propaganda nélkül is látják. Hogy látják, annak bizonyítéka a nagykanizsai választás három héttel ezelőtt, amikor 53:38 arányban nyert a kormánykoalíció az egyesült ellenzék pártjaival szemben; a tegnapelőtti füzesabonyi választás (Taps a kormánypártok soraiból.), ahol - mit tegyünk? - abszolút többséget kapott a kormánykoalíció jelöltje, szemben az öt parlamenti ellenzéki párt által jelölt polgármesterjelölt kereken 6 százalékával, de nem is egészen 6 százalékával, hanem 5,5 százalékával.
Úgy gondolom tehát, hogy mindennek nyomán a kormánykoalíció nem szorul rá arra, hogy sikerpropagandát folytasson. Nem is folytat sikerpropagandát; tájékoztatja a polgárokat - és igaz, eközben nem igyekszik rossz színben feltüntetni saját magát. Ez, tisztelt képviselő úr, az önök dolga lenne, ha úgy gondolnák, hogy a dolgukat tennék.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi