DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Az MSZP-oldalról történt közbeszólásra megjegyzem, hogy van számukra egy jó hírem, meg egy rossz hírem. A jó hírem az, hogy én is hallottam az ő növekedési elméletükről, a rossz hírem viszont az, hogy ezt az országban senki nem hiszi el. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)
De nem emiatt kívántam én most a miniszterelnök úrral beszélni, hanem szerettem volna beszélgetésünk kapcsán megtudni, mire alapozza azt a nyilvánvalóan téves nézetét, hogy a munkanélküliségi ráta 10,5 százalékról 8,6 százalékra csökkent volna - volt ilyen kijelentése -, vagy hogy a külkereskedelmi deficit 500 millió USA dollárról már nulla forintra, illetőleg dollárra csökkent volna. (Dr. Szabó Zoltán: Ilyet nem mondott, ilyet csak te szoktál mondani!)
Úgy gondolom, a miniszterelnök úr nem vette figyelembe a gazdaság pangását, a munkanélküliséget, a fiatalok helyzetét, a nyugdíjasok elkeserítő helyzetét, az energiaár-emelkedést, a mezőgazdaság és az ipar kétségbeejtő helyzetét.
De az ön iránt való nagyrabecsülésem kifejezéseként én most a gazdaságról átfordítanék a külügyi kérdésekre, és megkérdezném, hogy vajon miniszterelnök úr milyen sikernek értékeli azt, hogy titkos találkatársa, Meiar úr augusztus 15-én a miniszterelnök úrral való találkozója kapcsán olyan kijelentést tett, ami egyedül a benei dekrétumokhoz hasonlítható, hiszen a szudéta németek és a magyarok kitelepítése után most már a maradvány magyarság kitelepítését tűzte célul. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Miért tekinti ön ezt sikernek? - kérdezem öntől. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi