DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy mindenki egyetértett azzal a felszólalással, amit Varga képviselőtársunk itt, a parlamentben mindannyiunk elé tárt, amelyik tulajdonképpen, azt hiszem, legfőképpen azt a gondolatiságot emelte ki, hogy valamilyen formában hiányzik a kormány tevékenységéből egy egységes gazdaságpolitikai elképzelés, amelynek mentén a társadalommal megegyezett formában lehetne tulajdonképpen azt az annyira várt gazdasági növekedést megteremteni.
Ugyanis miről van itt szó? Ebben a pillanatban van egy kiherélt, csak részleteiben érvényesülő iparpolitikai koncepció, azt hiszem, felelősséggel állíthatjuk, hogy egy zömében sutbavágott tudománypolitikai koncepció, és egy, csak részeiben, valahol a műhelyek szintjén, a tárgyszavakban megjelölt mezőgazdaság-fejlesztési koncepció. Ha ezeket nézzük, akkor ez kevés ahhoz, hogy valóban hiteles növekedést teremthessünk ebben az országban.
Én nem megyek bele abba, hogy az 1 százalék vagy a 1,5 százalék sok vagy kevés, de minden gazdasági elemző egyetért abban, hogy 2 százalék körüli hibakorláttal tudunk ma számítani, és ezek az értékek igencsak a stagnálást jelzik. Azonban nagyon fontos egy dolgot megjegyezni, mégpedig azt, hogy a gazdaságpolitika csak akkor lesz sikeres, ha lehetőséget és teret ad az inflációellenes tevékenység keretein belül a magyar termékek határozott előretörésének, a hazai foglalkoztatás növekedésének és összességében egy olyan beruházásbarát kormányzati magatartás megteremtésének, amely eredményeképpen (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) új foglalkoztatás, új munkahelyek teremthetők. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi