ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm, jegyző úr. Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3. pontjában lévő indítvány elfogadását.
Most tehát a kormány által támogatott módosító javaslatokról szavazunk az ajánlás 2., 12., 14., valamint a kiegészítő ajánlás 2., 7. és 8. pontjai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a kiegészítő ajánlás 9. pontja kivételével, amiről az imént döntöttünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 234 igen szavazattal, 1 ellenében, 13 tartózkodással elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, melyeket az előterjesztő nem támogatott, melyekről képviselőcsoport külön szavazást kért, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
A törvényjavaslat preambulumának módosítására alternatív megoldást kínálnak az ajánlás 1. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő indítványok.
Először Sepsey Tamás és Balsai István urak javaslatáról határozunk az ajánlás 1. pontja szerint. Indítványukban a preambulum elhagyását kezdeményezik. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 183 ellenében, 7 tartózkodással nem fogadta el.
Most a mezőgazdasági bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint. Az indítványt a kormány támogatja, az MDF-képviselőcsoport kérésére szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 61 ellenében, 1 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 4. pontjában Solymosi József és Karakas János képviselő urak a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdését kívánják módosítani. Ebben a területfelhasználásra vonatkozó kérelemhez csatolt dokumentumok kiegészítését kezdeményezik. A mezőgazdasági bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 142 ellenében, 22 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István urak a törvényjavaslat 3. §-ának elhagyását kezdeményezik. A törvény e paragrafusa az árveréseken felhasználható utalványokról rendelkezik. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 6 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 6. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdésének elhagyását javasolják. A rendelkezés az árverésen értékesített földek által határolt utak tulajdonjogáról szól. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 187 ellenében, 9 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 7. és a kiegészítő ajánlás 3., valamint 4. pontjai alternatív megoldásokat kínálnak a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésének módosítására. A kiegészítő ajánlás 3. pontjával összefügg a kiegészítő ajánlás 5. pontjában szereplő módosító indítvány. Ez a bekezdés a földárverés meghirdetésének időpontjáról rendelkezik.
Először Sepsey Tamás és Balsai István javaslatáról határozunk az ajánlás 7. pontja szerint, melyben a rendelkezés elhagyását kezdeményezik. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 194 ellenében, 6 tartózkodással nem fogadta el.
Most a mezőgazdasági bizottság két javaslatáról határozunk. A kiegészítő ajánlás 3. pontja azt javasolja, hogy az árverés meghirdetésére bizonyos kivételek esetén 1997. szeptember 30-át követően ne kerüljön sor. A kiegészítő ajánlás 5. pontjában a bizottság előterjeszti az említett kivételes eseteket. A javaslatokat a kormány támogatja, az MDF-frakció kérésére szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 192 igen szavazattal, 54 ellenében, 17 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 8. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 5. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés az életjáradékra váltás lehetőségének szabályait tartalmazza. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 194 ellenében, 10 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 9. és a kiegészítő ajánlás 6. pontjai alternatív megoldást javasolnak a törvényjavaslat 6. §-ának módosítására. Az alaprendelkezés a kárpótlási hivatal feladatairól szól.
Most Sepsey Tamás és Balsai István javaslatáról határozunk az ajánlás 9. pontja szerint, melyben a paragrafus elhagyását kezdeményezik. A mezőgazdasági bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 131 ellenében, 11 tartózkodással nem fogadta el.
(18.40)
Most a kiegészítő ajánlás 6. számú pontjáról határozunk, a mezőgazdasági bizottság indítványa szerint. A kormány támogatja; az MDF-frakció kérésére fogunk szavazni. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 215 igen szavazattal, 39 ellenében, 12 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 11. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István urak a törvényjavaslat 7. §-ának elhagyását javasolják, amely a kárpótlási hivatalok megszűnéséről rendelkezik. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Ezért kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 195 ellenében, 14 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Barkóczy Gellért úr a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdés a) pontjának kiegészítését javasolja azzal, hogy kárpótlásra indokolt esetben állami földterületek is kijelölhetők. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 197 ellenében, 15 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Glattfelder Béla a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdését új ponttal javasolja kiegészíteni. Indítványa a kárpótlási törvény egyes részeinek hatályon kívül helyezését kezdeményezi. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 194 ellenében, 8 tartózkodással nem fogadta el.
Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de nem szavaztunk; rendben volt-e minden. (Senki sem jelentkezik.) Köszönöm. Jelzés nem érkezett. Zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi