DR. RAPCSÁK ANDRÁS

Full text search

DR. RAPCSÁK ANDRÁS
DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Köszönöm, államtitkár úr. Könnybe lábadt szemekkel hallgattam az ön válaszát, hisz olyan hivatkozásokat tett, ami az én interpellációmban nem volt - de nagyon jólesett.
Az első: az önkormányzatok városüzemeltetési normatívája, amit az elmúlt két évben az önök kormányzata a töredékére csökkentett, és ezt a normatívát oktatási feladatokra csoportosította át... - talán kár volt erre hivatkozni.
A másik: szeretett városomra hivatkozott, Hódmezővásárhelyre. Örülök, mert önre hivatkozva és az ön számadataira hivatkozva - amelyek szintén nem szerepeltek az interpellációban - közölhetem, mint ön közölte, hogy 975 ezer forintot fordítanak az igen nagy terhelésű állami utakra Hódmezővásárhelyen - több állami kezelésben lévő út keresztezi a várost, nagyon nagy forgalommal -, addig a város közel 60 millió forintot fordít kerékpárutak és utak tisztán tartására ugyanezen vállalaton keresztül. Ez már önmagában mutatja azt a színvonalkülönbséget, ami megjelenik az állami feladatok ellátásában és az önkormányzati feladatok ellátásában. Köszönöm, államtitkár úr, hogy segítséget adott interpellációm vizuális kifejtéséhez.
El kell mondanom, hogy a nagy takarékosság, ami itt megnyilvánul, és amiről itt az Útalappal kapcsolatban államtitkár úr is említést tett: tulajdonképpen a források totális kivonása az állami kötelező feladatokból, és jelentős terhek, folyamatosan jelentős terhek áthárítása a lakosságra - ez nem igazán értékelendő.
Végül, államtitkár úr, önöknek, az önök kormányának jelszava, hogy ráléptünk az Európába vezető útra. Kérem, államtitkár úr, ehhez út kell; és ha már rálépünk erre az útra, lehetőleg ne törjük ki a nyakunkat!
Válaszát így elfogadni sajnos nem áll módomban. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(15.30)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi