DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Amikor Torgyán képviselőtársam kezébe vette ezt a törvényjavaslatot, biztos azt gondolta, hogy itt most valami új Radetzky-marsról lesz szó, mert az általa szellemesnek gondolt hasonlat erre utalt. (Derültség az SZDSZ padsoraiban.) Azt gondolom, hogy önkormányzati témában eddig talán azért nem szólt hozzá a képviselő úr, mert eddig maga is belátta, hogy ehhez a területhez nem ért; van még mit tanulni. Csak annyit mondanék el, hogy az "új, induló" nem egy új Radetzky-marsot jelent, hanem azt jelenti, hogy ez az előterjesztés az újonnan induló beruházásokra vonatkozik. (Derültség az SZDSZ padsoraiban.) Ami a céltámogatási és a címzett támogatási rendszer kóros összekeverését illeti, erről nem kívánok beszélni, mert Jauernik képviselőtársam ezt nagyon pontosan elmondta.
Ami a sunyi szándékot illeti - hogy milyen önkormányzatok vagy milyen pártszínekben vezetett önkormányzatok kaptak ebből a támogatásból -: azt gondolom, hogy mindenféle ilyen megközelítés hamis, mert az elutasítottak között is van kormánypárti polgármester által vezetett önkormányzat, és a támogatottak között is van bőségesen ellenzéki képviselő által vezetett önkormányzat. Tehát minden ilyen kiragadott példa vagy felsorolás súlyos félrevezetése azoknak, akik a közvéleményben egyébként figyelemmel kísérik a parlament vitáját.
Csak két konkrét példával fogom bizonyítani az előbbi állításomat: például kapott olyan nagyvárosi önkormányzat támogatást, mint Pécs, ahol a Fidesz színeiben megválasztott polgármester vezeti az önkormányzatot, vagy például Hódmezővásárhely - önök is ismerik az idevonatkozó pártviszonyokat. De hadd mondjam el, hogy az a Somogy megyei önkormányzat, ahol a Független Kisgazdapárt alelnöke is részese a megyei önkormányzat vezetésének, Kisbóli Tibor úr is támogatta ezeket a pályázatokat, és biztos vagyok benne, hogy a kisgazda képviselők is nagyon örülnek annak, hogy a kórházfejlesztéshez végre sikerült támogatást nyerni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(17.50)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi