DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Az új indulóval kapcsolatosan a következőket mondtam: a vita kezdetén a bizottság megállapította, hogy az "új induló" nem zenei fogalom, hanem közgazdasági tartalommal bír. (Derültség.) Talán helyesebb lett volna 1997-ben megkezdett támogatásról szólni. Ennyit ehhez.
A következő: Kedves Képviselőtársaim! Összezagyválni, illetve összehasonlítani bankkonszolidációt 2 milliárddal és egyéb dolgokkal, ez már szakmailag nagyon nehezen elviselhető! Hadd tegyem hozzá azt, valóban, ha címzett támogatásokról beszélünk, akkor ne céltámogatásról essen szó. Ez az egyik.
A másik: a szubjektivitás kérdése sokszor felmerült. Biztos tudják azért, képviselőtársaim, mind a két oldalon, hogy megy ennek az egésznek a döntési folyamata. Úgy, hogy a Művelődési Minisztérium, a Közlekedési, a Népjóléti stb. valamennyi főosztálya, osztálya részt vesz a szűrésben, s még hozzá szeretném tenni azt is, hogy ezt az önkormányzati érdekszövetségek is véleményezik. Tehát tulajdonképpen egy olyan szűrő ez, amely szakmailag és a demokrácia elveinek is megfelelő kell hogy legyen.
A másik pedig: amit államtitkár úr elmondott, azt nem akarom még egyszer elismételni. De államtitkár úr elmondta azokat az elveket, azokat a tényeket, amelyek alapján egyes önkormányzati igényeket besoroltak a céltámogatásokba, más önkormányzati igényeket nem soroltak be. Most ezt megismételni a vita kedvéért, azt hiszem, nincs sok értelme, mert a jegyzőkönyvben az államtitkár úr érvelése egyértelműen megtalálható.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi