JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Torgyán képviselőtársunk zavaros helyzetről beszélt a törvénnyel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy Torgyán doktor úr hozzászólása volt egy kicsit zavaros, és fontosnak tartom, hogy azon rádióhallgatók, akik hallották ezt a hozzászólást, eligazodjanak.
Úgy gondolom, hogy a cél- és címzett támogatás - annak ellenére, hogy egy törvény szabályozza - két teljesen különálló dolog. Torgyán képviselő úr ezt itt keményen összekeverte. A céltámogatási rendszer alanyi jogon jár az önkormányzatoknak, nem a parlament fog dönteni róla; ha a beadott támogatási igény megfelelt a céloknak, akkor ez jár. Rangsorolás van az utolsó, a negyedik célnál. Erre most nem kívánok kitérni, mert úgy gondolom, hogy ez az önkormányzatoknál, az önkormányzatoknál dolgozó embereknél világos és egyértelmű. Remélem, hogy ezek a döntések is - ugyanúgy, mint ahogy az előző évben - nemsokára megszületnek. Talán annyi kiegészítést tennék hozzá: ellentétben azzal, ahogy Torgyán képviselő úr mondta, hogy szűkítettük a célokat - nem szűkítettük, ugyanaz a négy cél szerepel '97-ben, mint ami '96-ban szerepelt.
A címzett támogatásról van most szó. Világosi Gábor államtitkár úr nagyon részletesen és érthetően elmondta, hogy miről van szó. Csak egy dolgot ragadok ki: úgy gondolom, hogy a 2 milliárd forint összehasonlítása a metróépítéssel eléggé zavarossá teszi a dolgot, nem helyes. Azt el kell mondani, hogy a cél- és címzett támogatás összege - a kettő együtt - a '96. évi 35 milliárdról 39 milliárd forintra emelkedik '97-ben. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon tisztességes emelés, és ez biztosítja azt, hogy az önkormányzatok - legalábbis az inflációval megegyező mértékben - tudnak ezen támogatásokból részesedni. Mivel lejárt az idő, köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi