SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tulajdonképpen csak Torgyán doktornak szeretnék egy apró gondolatot mondani, mert jóllehet Bernáth Varga Balázs elnök úr azt mondta, ha az önkormányzatok minél több pénzt kapnak, annak a Kisgazdapárt örül, és én ezt szívesen veszem tőlük, hiszen annak a bizottságnak vagyok a tagja, amelyet Bernáth Varga Balázs úr mint elnök vezet; viszont azt kell mondanom frakcióvezető úrnak, ha nehezményezi, hogy 2 milliárd jut idénre, akkor a pontos fogalmazás kedvéért meg kell említenem azt, hogy a 2 milliárd a '97-ben újonnan indulóknak csak az 1997. évi üteme. S ha odafigyelt volna Világosi Gábor előterjesztésére, akkor hallhatta volna a hozzátartozó számokat, miszerint a '97-ben induló új címzett és céltámogatások összege összesen 25 milliárd. Ebből pedig a saját erő 6 milliárd forint - ezek a számok elhangzottak.
(18.00)
Tehát a '97-ben induló új céltámogatások összege 25 milliárd, abból saját erő 6 milliárd, az állami támogatás - tehát amit a törvénnyel juttatunk - 19 milliárd. S ezen induló címzett támogatásoknak csak a '97. évi üteme a 2 milliárd, amit lehet ezek után keveselleni - most, hogy megmagyaráztam, miről van szó -, és egyetértek, hogy az lehessen több.
De még egy gondolat: hogy idénre mennyi jut, azt a tavalyi költségvetésben határoztuk el, tehát azt a bizonyos 39 milliárdot tavaly szavaztuk meg, az összes többi pedig az általam már említett hólabda-effektus következménye. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi