LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Nagyon röviden. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Határozati javaslatom lényege az, hogy az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy legalább 3 milliárd forint álljon rendelkezésére az 1997. évi energiaár-emelésekhez kapcsolódó költségvetési lakossági támogatásra.
Röviden azzal indokolnám ezt, hogy az energiaszektor részbeni privatizációja súlyos következményekkel jár, e súlyos következmények egy részét a fogyasztók viselik; a becslések szerint 25 milliárd forint az az összeg, amely jelentkezik a háztartásokban.
Érdekvédelmi szervezetek többször elemzésekkel bizonyították, hogy 10-12 milliárdra volna szükség a kormányzat részéről ennek ellentételezésére. Nagyon csekély az az 1 milliárd, amellyel kapcsolatban nincs kétségem afelől, hogy jó szándékkal született meg, de 1 milliárd forinttal próbálják meg főleg a kisnyugdíjasokat, a nagycsaládosokat és azokat támogatni, akik rendszeresen és rendesen, megbízhatóan fizetik a számlákat.
Legalább 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy érezhető legyen a legelesettebb, legszegényebb rétegekben ez a támogatás.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi