BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Pár hónappal ezelőtt kérdést intéztem miniszter úrhoz "Mikor lesz végre településfejlesztési törvény?" címmel. Kérdésemet akkor egyrészt az indokolta, hogy maga a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény utal egy ilyen törvény szükségességére, másrészt az, hogy számtalan település ma törvényi szabályozás hiányában képtelen lakossági kapcsolataiban a szemétgyűjtéssel, -kezeléssel, vízellátással, szennyvízcsatornázással, kéménysepréssel, temetkezéssel kapcsolatos gondok megoldására, a kötelező közszolgáltatások jogi szabályozásán túlmenően. Ehhez adódik még legújabban, hogy az üdülőkörzetekben is gondok jelentkeznek a létszámban sokszor többszörösét kitevő üdülőtulajdonosok és az állandó lakosok közötti viták során. Miniszter úr válasza akkor megnyugtató volt, mert jelezte, hogy az úgynevezett településügyi törvény kodifikálása megkezdődött, és 1997-ben elfogadható.
Éppen ezért hallottam meglepődve, hogy a Belügyminisztériumban zajló átszervezésnek éppen a településfejlesztési és lakásügyi osztály esett áldozatul. Bár tisztában vagyok azzal, hogy a szervezet átalakítása - ha a feladatok egyébként az adott szervezetnél maradnak - nem jelenti, nem jelenthetné a feladatok elsorvadását vagy megoldatlanságát, de annyira naiv sem vagyok, hogy ne tudjam, egy adott terület fontosságát a minisztériumon belül például az is jelzi, hogy azt önálló szervezeti egység látja el vagy sem. Különösen ha például a korábbi önálló szervezet vezetőinek a munkájára sem tartanak igényt az átszervezés után.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Belügyminisztériumban végrehajtott településfejlesztési és lakásügyi osztály megszűnését eredményező átszervezés után tehát ismét jogosnak érzem a címben feltett kérdést: szívügye-e, államtitkár úr, a településfejlesztés a Belügyminisztériumnak. Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi