DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Március 25-én kérdést tettem fel miniszterelnök úrnak a kormány '95. december 14-ei ülésével kapcsolatban, melyen a Budapest Bank privatizációjáról döntött a kormány. Formailag élt a miniszterelnök úr a válaszadás lehetőségével, érdemben azonban választ nem kaptam. Képviselőtársaimat csak emlékeztetem arra, hogy még a kormányzópárti taps is elmaradt, mindenki várta az érdemi választ. A választ kikényszeríteni egy képviselő nem tudja, de még egyszer felteheti ugyanazt vagy hasonló kérdést, hátha most érdemben is választ kaphatok.
December 14-én a miniszterelnök úr távollétében a kormány döntött. Azt a kormányülést, amikor a Budapest Bank privatizációjáról döntöttek, Bokros Lajos vezette - Bokros Lajos, aki személyében többszörösen érintett volt a Budapest Bank privatizációjában, nem csak a 12 milliárdos tőkeinjekció miatt, hiszen ő, mint a Budapest Bank elnöke készítette elő korábban a privatizációs eljárást. A kormányülésen - egy angol nyelvű szöveg ismeretében - nem tudni, mi történt.
Nyilatkozott Medgyessy Péter miniszter úr, aki azt mondta, hogy jegyzőkönyvvezetés volt, és Bokros Lajos pénzügyminiszterként felületes tájékoztatást adott a garanciavállalásokról, így a kormánytagok nem voltak abban a helyzetben, hogy tudják, hogy milyen fontos kérdésről döntöttek. Bokros Lajos New Yorkból sajtótájékoztatót tartott, és azt mondta, hogy nem volt jegyzőkönyvvezetés, azonban ő részletes tájékoztatást adott, és minden kormánytag tudta, milyen garanciavállalások mellett adják el a Budapest Bankot.
Kérem tisztelettel miniszterelnök úr válaszát: kiderült-e már, ki mondott igazat a privatizációt érintően? Köszönöm a figyelmét. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi