BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy ebben a Házban egy dologban mindenki egyetért: mindennél fontosabb számunkra a magyar gazdaság, így a magyar ipar fejlődése. Annak azonban, hogy a magyar ipar fejlődjön, az ezredforduló előtt két és fél évvel, mások az eszközei, mint százötven évvel ezelőtt.
Érdemes körülnézni itt, Közép-Kelet-Európában, a volt szocialista országok között. Vajon mi a különbség Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna és más országok között? Tessék csak körülnézni a városokban: ott van-e mindenütt a boltokban, a reklámokon, a plakátokon a külföldi termék, a külföldi iparcikk? Azt látjuk, tisztelt Homoki képviselő úr, hogy függetlenül attól, hogy a kormányok mennyire támogatták a külföldi tőke jelenlétét az adott országban, a külföldi áru mindenütt ott van. A különbség csak ott van, hogy vajon azt a külföldi nevű árut kivétel nélkül külföldről hozzák be, vagy pedig a külföldi nevű árunak egy jelentős részét, növekvő részét az adott országban állítják elő az adott ország dolgozói, az adott országban termelik-e hozzá a nyereséget, és az adott ország költségvetését gazdagítja-e az adóbevétel.
Azáltal, hogy az egész környéken Magyarországra jött a legtöbb külföldi tőke az elmúlt hét-nyolc évben, Magyarországon - ahol valóban jelen vannak a multik, a Philips, a Ford, a Volkswagen; nem fér bele a két percbe, hogy elsoroljam -, ezen külföldi áruk nagy részét már magyar munkások magyar bérért magyar nyereséget termelve állítják elő, ezért Magyarország sokkal jobban jár, és a magyar dolgozók sokkal jobban jártak az elmúlt hét-nyolc évben, mint azok az országok - nem egy van a környékünkön -, ahol valami olyasmit valósítottak meg a gazdaságpolitikában, amit a Kisgazdapárt javasol. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi