DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A Szabad Demokraták Szövetsége üdvözli Jeszenszky Géza képviselő úr felszólalását. Mi is úgy véljük, hogy két nép közötti közeledésnek egyik, bár nem kizárólagos eszköze a gazdasági kapcsolatok fejlesztése, és mi is úgy ítéljük meg, hogy a kormánynak igen nagy hangsúlyt kell helyeznie arra, hogy ez minél sikeresebb legyen.
Szeretném felhívni a tisztelt Országgyűlés figyelmét az érdekes összefüggésre, ami az előző vita és a mostani vita között fennáll. Mindannyian támogatjuk azt, hogy Magyarországról tőkekihelyezés történjék külföldre, de egyes pártok nem támogatják azt, hogy a külföldiek is helyezzenek el tőkét Magyarországon.
Úgy ítélem meg, hogy ez így nem megy, és Kelemen képviselő úrnak igaza van abban, hogy bizonyos országokban, Magyarországon a magyar vállalkozásokat háttérbe helyezik; ennek az az oka, hogy olyan kormányok vannak, amelyek úgy gondolkodnak, mint azok, akik Magyarországon azt mondják, hogy ne engedjék be Magyarországra a külföldi tőkét.
Úgy ítélem meg, hogy szükséges lenne, hogy a térség minden országában egy olyan politika legyen uralkodó, amely a tőkemozgást szabaddá teszi befelé és kifelé. Úgy ítélem meg, hogy ez mindannyiunk, a térség minden nemzetének érdekét fogja szolgálni; és a Szabad Demokraták Szövetsége nagy örömmel fogja venni, ha e tekintetben is ki fog alakulni az összpárti konszenzus a parlamentben.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi