DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Az látszik ebből a kibontakozó vitából, hogy abban nincs érdemi különbség közöttünk, hogy a határokon túlra irányuló tőkekivitel fontos dolog mind a szomszéd népekkel való kapcsolatok erősítésében, mind pedig bizonyos nemzetpolitikai célok elérésében.
Egyetlenegy ponton szeretnék vitába szállni Jeszenszky Géza képviselőtársammal: nem hiszem, hogy a Mol vagy bármelyik más ilyen cég egy tudatosan a határ túlsó felén levő nacionalista erőkkel keresné a kapcsolatot. Kedves képviselő úr, én attól félek, hogy ennél sokkal nagyobb baj van.
Arról van szó, hogy oda se figyelnek arra, hogy itt ilyen jellegű kapcsolatoknak és áthallásoknak is szerepe van. Mert ha arról lenne szó, hogy tudatosan elfogadja egy cég azt, hogy mérsékelni akarja az ő ottani megjelenésének mint idegen tőke megjelenésének az ellenérzéseit, akkor erről lehet egy szakmai vitát folytatni, hogy ez jó vagy rossz; lehet valakinek ilyen véleménye meg olyan véleménye. A legnagyobb baj az, ha nem veszem figyelembe azt a közeget, amelyben élek, nem figyelem azokat az elvárásokat, amelyek történnek, és én nagyon félek attól, hogy itt bizony erről van szó.
Amikor felépítik azt a benzinkutat a maga színeivel, az már eleve üzen valamit. A Mol a nevével is üzen valamit. Itt tehát elleplezni azt, hogy ez egy idegen tőke, de egyben baráti tőke, nem lehet. Egy ilyen helyzetben elemi kötelesség lett volna a kétnyelvűség elősegítése. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi