DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, Dávid Ibolya olyan problémát feszeget, amelynek első felvetésekor és interpellációjakor - illetve több ellenzéki párt annak idején interpellációt vagy kérdést fogalmazott meg tavaly évtől folyamatosan a Hungaroring-ügyben - maga sem tudta, hogy igazán mit interpellál, mit akar.
Szép lassan a Kormányzati Ellenőrzési Iroda alapos munkával feltárta azokat a problémákat, amelyekre most önök támaszkodnak, és napirend előtt próbálnak olyan kérdéseket feszegetni, amelyeket maga a kormány állapított meg. Úgyhogy arra a kérdésre, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Iroda jól működik, vagy nem, az a válasz, hogy jól működik, hisz önök azokra az információkra alapozták a napirend előttieket, amiket a Kormányzati Ellenőrzési Iroda megállapított. (Dr. Pusztai Erzsébet: Ez óriási!)
A másik kérdésben az nem igazán világos számomra, hogy önök a Hungaroringet és a gazdálkodását, vagy magát a magyar Forma-1 nagydíjat támadják, mert veszélyes ez a dolog. (Dr. Pusztai Erzsébet: Miről beszélsz? - Varga Mihály: Közpénzeket szórtok szét, az a veszélyes!) Ma Magyarország PR-értékét jelentősen növeli a Forma-1, több mint egymilliárd nézője van ennek szerte a világban; és aki ez ellen dolgozik, az elég sok kárt okoz az országnak. (Dr. Pusztai Erzsébet: Ki támadta a Forma-1-et?!) Az természetesen egy teljesen másik kérdés, hogy a Forma-1-et körüllengő gazdasági és személyi problémákat az országgyűlési képviselők idehozzák-e a parlamentbe... (Dr. Pusztai Erzsébet: Te hozod ide!) ... az egyik fél álláspontját ismertetve, vagy pedig a másik fél is hallgattassék meg. (Dr. Pusztai Erzsébet: Most hozod ide, eddig senki nem szólt róla! - Varga Mihály: Itt közpénzekről van szó!) A másik felet pedig nem hajlandók meghallgatni. Ezért nagyon határozottan visszautasítom azt, amit a miniszter úrral kapcsolatosan állítottak, hogy egyáltalán érdekelt lehetett ebben az ügyben. Nem lehetett, hisz akkor még közigazgatási államtitkár volt; nem volt, nem származott semmiféle előnye, csak az országnak ebből az egész Hungaroringből. (Dr. Dávid Ibolya: Jaj, ne! - Dr. Pusztai Erzsébet: Jaj, jaj, ez fantasztikus!) Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi