GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt olcsó és hatékony államban érdekelt, ezért elítéli, amikor például az ellenőrzésben párhuzamos szervek végzik a munkát.
Mire gondolok? Az Állami Számvevőszéket csak a parlament ellenőrizheti, és az Állami Számvevőszéket kellene megerősíteni a társadalom számára is nagy vihart felkavaró különböző botrányok ellenőrzését az Állami Számvevőszéknek kellene végezni. Teljesen felesleges jelenleg a Kormányzati Ellenőrzési Iroda, melyről Dávid Ibolya képviselő asszony beszélt.
Mire gondolok? Nagyon sok ellenzéki képviselő elmondhatná ebben a házban, hogy interpellációra, kérdésre a miniszterelnök úrtól vagy az illetékes minisztertől kapott válaszban többször hivatkoztak a KEI-re, a Kormányzati Ellenőrzési Irodára. Egyelőre ez egy sóhivatal, semmit nem intézett el, gondolok az olajgate-ügyre, a New York, New York tévéügyben például több tíz milliós pazarlásra. Hozott valamilyen határozatot, valamilyen emlékeztetőt ez a Kormányzati Ellenőrzési Iroda, semmi konkrétumot nem hoztak ki, a joghézagra nem mutattak rá, és semmi következménye nem lett.
Gyakorlatilag most ugyanez történik a Hungaroring Rt.-nél is. Az állam pénze mint egy üres, lyukas szitán folyik ki, míg bizonyos emberek nagyon sok pénzt leakasztanak. Ezért teljesen feleslegesnek tartjuk ma a Kormányzati Ellenőrzési Irodát abból a szempontból is, hogy nagyon gyakran felelős miniszter vagy maga a miniszterelnök úr nyilatkozott, és azzal a politikai nyilatkozatával úgy érezzük, már szinte befolyásolja a Kormányzati Ellenőrzési Iroda munkáját. Tehát teljesen meg kell szüntetni ezeket a párhuzamosságokat, amelyek hatalmas költségekkel terhelik az amúgy is szűkös állami költségvetést. Teljesen egyetértünk Dávid Ibolya képviselő asszonnyal, hogy ha még ráadásul valamilyen ráhatást, állampárti ráhatást is próbálnak, ha valaki - ellenzéki képviselő - rámutat ezekre a hiányosságokra, akkor az mélységesen elítélendő. Köszönöm. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi