T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném idézni a kormány 1997. évi Forma-1 világbajnokság Magyar Nagydíjának megrendezésével kapcsolatos határozatát.
A kormányhatározat szerint a támogatások folyósításának feltétele az 1996. évi támogatások felhasználásáról szóló, a fővállalkozó által benyújtott részletes elszámolás elfogadása. A kormányhatározatban foglaltak megvalósítása érdekében a többségi tulajdonost képviselő Kincstári Vagyonigazgatóság az állami támogatás felhasználásának felülvizsgálatáról három auditáló cégtől kért árajánlatot. A pályázók közül mind időben, mind pedig a vállalt ellenérték tekintetében - s nem utolsósorban a széles referencia - tekintetében az Audit Könyvszakértő és Tanácsadó Rt. ajánlata volt a legmegfelelőbb, és ebből adódóan nyerte meg ezt a pályázatot a cég.
Az elkészítés határideje 1997. március 7-e volt. Az Audit Rt. erre a határidőre elkészítette a értékelést, és nyilatkozata alapján tanúsította, hogy a Hungaroring Rt. az 1996. évi bevételekről és kiadásokról elkülönített nyilvántartást vezet. Az elkülönített nyilvántartás adatai és a kettős könyvvitel rendszerében vezetett éves beszámoló készítéséhez felhasznált adatok egyezőek, a bevételek és kiadások alapbizonylatai megfelelnek a vonatkozó törvényi előírásoknak, a Hungaroring Sport Rt. nyilvántartásaiból az előzőek szerint összeállított elszámolás megbízható, és valós adatokon alapul. Az Audit Könyvszakértő és Tanácsadó Rt. által készített jelentés alapján megállapítható volt, hogy a Hungaroring Sport gazdálkodása rendben lévő, ezért a '97. évi támogatások folyósításának a jövőben nincs akadálya.
Hangsúlyozzuk, hogy az 1997. évi Forma-1 Magyar Nagydíjra vonatkozó szerződések megkötése és az erre az évre biztosított támogatások rendelkezésre bocsátására - a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően - a Hungaroring Rt.-nek 1996-ban biztosított állami támogatás felhasználása, a társaság ezzel összefüggő tevékenységének könyvvizsgálat keretében történő ellenőrzése után került sor. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi