BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mint a Szabad Demokraták Szövetségének frakcióvezető-helyettese szólok, és mindenekelőtt az örömömet szeretném kifejezni azzal kapcsolatban, hogy Varga László képviselőtársunk, aki 50 évvel ezelőtt is tagja volt a demokratikus magyar Országgyűlésnek, 50 év elteltével is tagja a demokratikus magyar Országgyűlésnek, és itt ismerteti velünk álláspontját nagyon sok fontos kérdésben.
Természetesen számunkra a Házszabály csak kétperces reagálásra biztosít lehetőséget, és azzal a nagyon sok kérdéssel, amit az ő előadása érintett, nyilván nem tudunk a reagálásban foglalkozni. Egyetlenegy kérdést - mert azoknak a gazdasági, szociális kérdéseknek a megalapozott tárgyalására ez a kétperces reagálás nem ad lehetőséget - azonban szeretnék elmondani.
Varga képviselő úr mint a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője, érthetően arról szólt beszédében, hogy a kereszténydemokráciát tartja a helyes és kívánatos politikai irányzatnak, és beszédében ostorozta a szociáldemokráciát, a Szocialista Pártot, a magyar liberális pártot, a Szabad Demokraták Szövetségét. Ez teljesen érthető és világos. De azt Varga képviselő úr is jól tudja, mint nemzetközileg tájékozott ember, hogy Nyugat-Európa demokráciái attól stabilak, hogy ez a három nagy politikai irány, a szociáldemokrácia, a liberalizmus és a kereszténydemokrácia, a konzervativizmus együtt, egymással versengve és együttműködve építi és építette az elmúlt 50 évben ezeket a demokráciákat.
Azt, hogy milyen szerepet kap ezekben a demokráciákban ez a három politikai irányzat, ott is a választók döntik el, és Magyarországon is a választók döntötték el azt, hogy milyen szerephez jut a Szocialista Párt, milyen szerephez jut a liberális párt és milyen szerephez jut a Kereszténydemokrata Néppárt. A Kereszténydemokrata Néppártban - figyelembe véve azt is, hogy az előző négyéves kormányzati tevékenysége mit hozott és mit nem hozott ennek az országnak - aki elfogadja a demokráciát, annak ezt is el kell tudni fogadnia, adottságként tudomásul kell tudni vennie.
Köszönöm szépen. (Dr. Varga László: Kétperces!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi