TOKÁR ISTVÁN

Full text search

TOKÁR ISTVÁN
TOKÁR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Én magam is a törvénytervezet 3. §-ához kívánok hozzászólni az ajánlás 13. pontja alapján. Varga József képviselőtársammal és dr. Rapcsák András képviselőtársammal azt kezdeményeztük, hogy a 3. § (2) bekezdése kerüljön törlésre.
A 3. § (1) bekezdése a halászati jogot - helyesen - a víz tulajdonjogának elválaszthatatlan részének tekinti, és ez megfelel annak a szellemiségnek, amely a vadászati törvényt végigkövette.
Meglepetésre - és itt képviselőtársamnak kicsit ellentmondva -, nem tudom megérteni, és az előterjesztés kapcsán sem kaptunk kellő magyarázatot arra, hogy a tulajdonjoggal rendelkező önkormányzatok esetében miért javasolja elvonni a magyar állam a halászati jogot, ugyanakkor nem rendelkezik ugyanezen holtágak és bányatavak tulajdonosi jogosítványainak egyéb feltételeiről.
Az önkormányzatok azon része, amelyek holtágtulajdonnal vagy bányatótulajdonnal rendelkeznek, ezt a rendelkezést, ezt a tervezetet sérelmezik, éppen ezért képviselőtársaimmal azt kezdeményeztük, hogy ez kerüljön törlésre, és a halászati jog a tulajdon elválaszthatatlan része legyen minden tekintetben.
Kérem képviselőtársaimat, hasonlóan a környezetvédelmi bizottsághoz, amely ezt a javaslatot támogatta, s ez már támogatásuk révén szavazásra kerül itt, a módosító indítványok során, támogassák, és ezzel az önkormányzatok kapják meg azt a jogosítványukat, amely egyébként a tulajdonuknál fogva őket megilletné.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi