DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! A mozgásszervi betegeknél a prevenció, a rehabilitáció, a gyógykezelés területén nagy jelentősége van a komplex fizioterápiás kezelésnek.
(16.10)
Ezen kezelések elmaradása esetén rosszabbodik a beteg állapota, nő a táppénzes napok száma. A szakirodalom is igazolja, hogy a gyógyító, rehabilitációs és preventív terápiás eljárások nemcsak a kezelt egyén számára kedvezőek, hanem a nemzetgazdaság szempontjából is előnyösek.
Az időskorúaknál alkalmazott kezelések súlyosabb betegségek kialakulását is megelőzik, ugyanakkor az idős emberek rossz anyagi helyzetük miatt térítés esetén nem tudják igénybe venni a kezelési lehetőségeket. Ezt Hajdúszoboszlón többször tapasztaltam. A szegénység konzerválhatja a betegséget, fokozhatja azt. Érdemes megszívlelni Széchenyinek 1857 novemberében írt gondolatát, amely szerint az ökonómia igen fontos kategóriája az egészséggazda.
Mindezen tények miatt kérdezem államtitkár urat, hogy a gyógyfürdőkben a jövőben is biztosítják-e a mozgásszervi betegségben szenvedők számára a térítésmentes kezelési lehetőséget, illetve a kialakításra kerülő tb-árak 100 százalékos finanszírozását. Kérem válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi