DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az energiaár-emelés bizonyos mértékig mindenféleképpen szükséges lenne vagy lett volna. (Dr. Lamperth Mónika: Már '94-ben!) Az igazi kérdés az a kompenzáció, amiről a kormány beszél. Ezt tartom a legelképesztőbbnek és a legfelháborítóbbnak, tisztelt képviselőtársaim! Nem érzik, mennyire abszurd, hogy január 1-jétől megemelkedik az energiaár, és április közepén a kormány azt mondja, hogy most már elkészül majd az az alapítvány, amelyikből kompenzálni fogunk?
(9.10)
A szociálisan érzékenyek kormánya kissé furcsán bánik az ország lakosságával. Nem kellett volna talán január 1-jétől elindítani ezt a kompenzációt? Tudták, hogy az energiaár meg fog emelkedni, tisztelt képviselőtársaim, nem derült égből a villámcsapás volt! És ezt a kompenzációt hogyan akarják megvalósítani? Úgy, hogy az ország hallhatja: aki nem tudta fizetni az elmúlt hónapokban rendesen a számláját, az nem kap. Tehát nem elég, hogy elkésnek több hónapot, hanem még ki is zárják azt, aki éppen az energiaár-emelés miatt rendkívül nehéz helyzetbe került. Tisztelt Képviselőtársaim! Ez azért mégiscsak elképesztő!
Elképesztő az is, hogy hosszú idő óta semmilyen lépés nem történik a rászorultak esetén a felhalmozott közműtartozások kezelésére. Hogyan gondolkodnak önök erről a kérdésről? Hiszen egy idő után a felhalmozott közműtartozások miatt akár a kitelepítés (Sic!) is szóba jöhet? (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Elgondolkoztak-e... (Bauer Tamás: Na!) Igen, tisztelt képviselőtársaim, a kiköltöztetés, hiszen számos önkormányzat területén felvetődik az a kérdés, hogy mi legyen azokkal a lakókkal, akik hónapokon keresztül képtelenek fizetni a számláikat, akiknek olyan tartozása halmozódott föl, amit már saját erőből nem tudnak kezelni. Erre van megoldás, tisztelt képviselőtársaim. Előző népjóléti miniszterünknek már egyszer elmondtam, hogy milyen programot kellene erre kidolgozni: többszereplős programot. Semmiféle gondolatot erre vonatkozólag még nem hallottam önöktől, ám a kompenzációból éppen ezeket az embereket akarják kizárni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ez egyszerűen felháborító! Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi