CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A mai napon napirend előtt és az önálló képviselői indítványok indokolásánál is már felmerült a társadalombiztosítási törvény sürgős módosításának igénye.
Emlékeztetek rá, hogy a múlt év végén ezt a törvénymódosítást egy csomagban fogadta el a tisztelt Ház, és ennek a csomagnak az egyik része volt az egészségügyi hozzájárulás bevezetése, illetőleg széles körű meghonosítása. Ennek az egészségügyi hozzájárulási rendeletnek van egy pontja, amelyet szeretnénk töröltetni, mert alkotmányellenes, és egyébként is a tevékenységet nem ösztönzi, illetőleg határozottan visszaszorítja. Ez pedig a nyugdíjasokat érintő rendelkezés.
A törvény 2. § (2) bekezdése szerint a vállalkozók általában 1800 forint egészségügyi hozzájárulást kötelesek fizetni. Sajnos ebből nem vették ki a nyugdíjasokat. Ez annyiban alkotmánysértő, hogy nyugdíjas és nyugdíjas között differenciál, hiszen a nyugdíjasoknak ezt az összeget általában nem kell fizetniük. Most ha valaki azért, mert kis nyugdíját kénytelen kiegészíteni vagy egyáltalán ki tudja egészíteni valamilyen külön tevékenységgel, amellyel tulajdonképpen a lakosság szükségleteinek kielégítését is elősegíti, akkor már beleesik ebbe a kategóriába, és meg kell neki fizetni ezt az egészségügyi hozzájárulást.
(18.00)
Úgy véljük, hogy ez egyben alkotmányellenes, hiszen különbséget tesz nyugdíjas és nyugdíjas között, másrészt pedig gazdaságilag teljesen indokolatlan, mert ezeket a kisnyugdíjasokat nem kellene ezzel a hozzájárulással sújtani. A társadalomnak elemi érdeke az, hogy lehetőleg valaki elvégezze azokat a tevékenységeket, amelyeket ezek a nyugdíjasok a szolgáltatások terén ellátnak.
Ezért terjesztettük be ezt a módosító indítványt, amelynek a támogatását kérjük.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi