DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Már január első heteiben érkeztek a hírek hozzánk, kerestek meg ismerőseink, vállalkozók, és jelentek meg az újságban azok a cikkek, hogy a társadalombiztosítási járulékfizetés legújabb módosításai számos ponton kezelhetetlen, néhol katasztrofális helyzetet teremtenek.
Áttekintve a törvény módosításait és figyelembe véve az ország minden tájáról érkező jelzéseket, a Magyar Demokrata Néppárt múlt hét hétfőn benyújtotta a társadalombiztosítási törvény módosítására vonatkozó önálló indítványát. Miközben mindenki elmondja, hogy a törvénnyel baj van, miközben a kormány azt mondja, hogy vizsgálja a helyzetet és majd visszatér a problémára, aközben mi elkészítettük a módosítási javaslatot.
Ez a javaslat több pontban tér ki az elmúlt évi módosításokra, és több pontban igyekszik megoldani a problémákat. Az első az alapítvány, társadalmi szervezet, társasházközösség, egyesület, köztestület, közhasznú társaság, kamara s a többi esetén - a tavalyi szabályozást visszaállítva - a minimálbér 60 százalékánál nagyobb javadalmazás esetén írja elő a 39 százalékos társadalombiztosítási járulék fizetését.
A magánszemélyt kiemeli a munkáltatók köréből, tekintettel arra, hogy a magánszemély munkáltatói mivolta teljesen kidolgozatlan, és abszurd helyzeteket teremt a kis értékű megbízások esetén. Az egyéni vállalkozó előző évi jövedelme alapján megadott és korlátlanul fizetendő 39 százalékos társadalombiztosítási járulék fizetésénél is felső korlátot építünk be, mint hallottuk, ezzel a kormány is egyetért.
A kiegészítő tevékenységet folytatók esetén szintén visszaállítanánk a múlt évi szabályozást, ezzel megszüntetve a minimálbér utáni járulékfizetési kötelezettséget. A mezőgazdasági őstermelők esetén a társadalombiztosítási járulék, az egészségbiztosítási járulék... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti az idő leteltére.) ...fizetését a Munkaerő-piaci Alapból javasoljuk megoldani.
Szeretnénk, ha január 1-jétől a módosítás hatályba lépne, hogy... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti az idő leteltére.) ...az év közepén ne legyen módosítás. Nagyon remélem, hogy képviselőtársaim tárgysorozatba veszik és megtárgyalják ezt a javaslatot, hogy gyorsan rendezhetők legyenek ezek a problémák. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi