VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Igaza van talán az államtitkár úrnak, hogy néhány képviselő téved, amikor a tb-módosításokat, a tb-jogszabályok változását rosszul ítéli meg. Azonban a Fidesz-Magyar Polgári Párt véleménye szerint az az országos méretű felháborodás, ami ezt a módosítást követte, az nem ok nélkül való. Ezek a kistermelők ugyanis kiszámolták, hogy költségeik mennyivel fognak növekedni, és bizony ez az éves szinten 70-80 ezer forintos többletbefizetés, amiért ők semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak, az számukra már azt jelenti, hogy vállalkozásuk nem működhet tovább. Egyszerűen ezt a költséget nem tudják kigazdálkodni.
Mi tehát csínján bánunk azzal, hogy reális-e vagy nem reális az a felháborodás, ami az országban van. Úgy ítéljük meg, hogy a gazdák, a kistermelők teljes joggal követelik ennek a módosítását. A Fidesz Országos Választmánya hétvégi döntésével ezt megerősítve szintén javasolja a tb-jogszabályok módosítását. Amennyiben a kormány nem fog ilyen előterjesztést adni, akkor a Fidesz-Magyar Polgári Párt beterjeszt egy ilyen módosítást.
Szeretném végül megjegyezni azt, hogy nemcsak ellenzéki oldalról vetik fel ennek a szabályozásnak a módosítását. Például a bortermelés, a borászat kivétele a kistermelői gazdálkodói körből éppen az önök frakciójában, a szocialista frakcióban merült fel módosításra, és úgy tudom, az önök egyik képviselője is tervezi ennek a módosításnak a benyújtását.
Összefoglalva: úgy ítéljük meg, hogy a kormánypártok annak idején, amikor figyelmeztettük őket, hogy ez a módosítás milyen következményekkel jár, nem jártak el felelősen, az MSZP és az SZDSZ frakciója megszavazta ezt a törvénymódosítást. Úgy tűnik tehát számunkra, nem érdekeltek abban, hogy vidéken valamilyen polgárosodás, valamilyen jövedelemhez jutás, bővülés megtörténjen. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi