DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Ön mint állatorvos, azt hiszem, hogy az élelmiszerhigiéniai szabályokkal tisztában van, és azt is megérti, hogy - bár értékelve az ön humanitárius megnyilatkozásait és a szegénység iránt érzett empátiáját - azért van egy olyan szabály is, amely a közegészséget kell hogy védje, és ehhez tartozik a vágott baromfi és az ehhez kapcsolódó hústermékek értékesítése.
A következőt mondja ez a rendelet: "Csak olyan őstermelésnek minősülő terméket vihet eladásra, amelyet saját gazdaságában állít elő." Ezzel nincs gond, azt hiszem, ez megfelelően igazolható. Majd folytatja: "Csak olyan feldolgozott és szintén őstermelésnek minősülő élelmiszereket árusíthat, amelyeket az élelmiszerekről szóló törvény előírásainak megfelelő üzemben állított elő, és rendelkezik a termék forgalomba hozatalához szükséges gyártmánylappal." Ez egy törvényi felhatalmazás alapján kiadott kormányrendelet.
A törvény, amelyet 1995. október 24-én fogadtunk el, a III. fejezet 14. §-ában azt mondja: "Élelmiszer-előállító hely csakis környezetvédelmi, közegészségügyi, állat-egészségügyi és élelmiszer-higiéniai feltételek megfelelése esetén létesíthető, ezt a megfelelést működési engedély tanúsíthatja, továbbá kizárólag olyan élelmiszer hozható forgalomba, amely a vonatkozó minőségi jellemzőknek megfelel." Ez a szabályozás konform az Európai Unió előírásaival, ezt bizonyítja az is, hogy a nevezett ülésen a következőket mondta az elnök: "Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 280 igen szavazattal - zárójelben taps -, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta." Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiból.)
(14.40)
(A jobb oldali jegyzői széket dr. Trombitás Zoltán foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi