DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nyilvánvaló - és a tények azt mutatják -, hogy a bűnözés és a rendőrség helyzete között van szoros összefüggés. Ennek következtében az a kormány, amely a rendőrség anyagi helyzetének javítására nem fordít figyelmet, az egy rossz kormányzat. Ennél csak az a kormányzat nevezhető rosszabbnak, amely beszél arról, hogy a rendőrség helyzetét javítja, és ezért nem tesz semmit.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, amin a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselői is meglepődtek: még a tavalyi évben, a költségvetés megszavazása után néhány nappal, a miniszterelnök úr sajtótájékoztatót tartott az ország nyilvánossága előtt, és abban azt állította, hogy 4 milliárd forint összeggel emelik a rendőrségnek juttatott támogatást. Ez az összeg - mint később kiderült - nem a költségvetésből származik, hanem valamifajta hitelből. Néhány héttel ezelőtt - pontosabban a múlt hét végén - a rendőrség gazdasági vezetője nyilatkozta, hogy ezen beígért összegnek a nyomát sem látták. Amit a rendőrségen látnak, az nem más, mint az, hogy még továbbra is hitelből kell élniük, és fizethetik ezen hitelek kamatait, amelyek külön pluszkiadásokat jelentenek a rendőrségnek; ennek következtében feladatait nem láthatja el.
Ennek következtében biztosan állíthatjuk, hogy a Horn-kormány alkalmatlan az ország közbiztonságának biztosítására, alkalmatlan arra, hogy a rendőrség számára a megfelelő feltételeket biztosítsa, és ezáltal a polgárok békés életének garanciáját megteremtse.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzék soraiban.)
(15.20)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi