CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Újsághír alapján mondom, hogy jó néhány kilométer autózást megtakaríthatott volna a szilveszterkor nyílvesszőtől sérült lány. Ha akad egy orvos, aki megsúgta volna, hogy a Gyöngyöshöz közeli Pásztón van még gégészet és áll még a kórház - akkor talán hamarabb szerencsés véget ér ez a hihetetlen történet. Pásztón akkor, az évnek fordulóján még segíthettek volna az azonnali műtétre szoruló áldozaton. Ám lehet, hogy egy esztendő múltán oda is hiába küldenek beteget, mert esetleg addigra talán összedőlhet az épület, mivel már évek óta életveszélyes.
Emlékeztetek rá, hogy 1994-ben a parlament 1 milliárd 68 millió forint céltámogatást szavazott meg a pásztói kórház rekonstrukciójára. Azonban az ÁFI 1995 januárjában felfüggesztette a pénz folyósítását. Az indok többek között az volt, hogy a fővállalkozói versenyeztetés nem történt meg. Tájékozódásom szerint ez nem felel meg a valóságnak. Valójában az ügy a törvénysértés állapotában vesztegel mind a mai napig.
Később a kormány nevében megpróbáltak egyezkedni a városi önkormányzattal, kérvén: mondjanak le a támogatásról. Nem mondtak le. Úgy gondolták, a törvény az ő oldalukon áll, és a városnak és környékének valóban szüksége is van erre a létesítményre.
Mára az ügy megoldatlansága miatt súlyos veszély fenyegeti a várost. A kivitelezésre szerződött SOP-LAN cég perli az önkormányzatot. Kártérítési igénye jelenleg 200 millió forint; mire ítélet születik, talán 400 millióra is rúg a követelés, s ha csak egy részét tartja majd jogosnak a bíróság, már abba is belerokkanhat a város, hiszen a tartozást majd esetleg behajtják. No de akkor se fejlesztés, se karbantartás, se segély a rászorulóknak!
Ilyen körülmények között - kérdezem miniszter urat - mi lesz a pásztói kórház rekonstrukciójával? Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi