DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A szilveszterkor nyílvesszőtől sérült lánnyal kapcsolatos megállapítások némi korrekcióra szorulnak, ugyanis Gyöngyösön, ahol a sérült ellátását nem vállalták, húszágyas gégészeti osztály működik jelenleg is. Ugyanakkor Pásztón csupán négyalapszakmás kórház működik, vagyis gégészeti fekvőbetegosztálya nincs, és a járóbeteg-szakellátás területén ebben az évben az óraszám az új szerződéskötés kapcsán - figyelembe véve a betegforgalmat és az igényeket is - heti tizenöt órára módosult. Vagyis fekvőbetegosztály, illetőleg ügyeletes gégész szakorvos nem lévén, a beteget Pásztón nem láthatták volna el.
Módosításra szorulnak a képviselő úr további megállapításai is. Az ÁFI ugyanis jogosan függesztette fel a pénz folyósítását. A beruházással kapcsolatos szabálytalanságok mintegy fél tucat jogszabályba ütköznek, és ezt az Állami Számvevőszék is megerősítette. Az önkormányzat és az ÁFI közötti perben az elsőfokú bíróság az ítéletében az önkormányzat keresetét elutasította. Vagyis a képviselő urat a fővállalkozói versenyeztetéssel kapcsolatban nem pontosan tájékoztatták.
Az önkormányzat az elsőfokú bíróság ítélete ellen fellebbezést nyújtott be, így az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé került, tárgyalás még nem volt, a kórház rekonstrukciójának sorsa tehát a Legfelsőbb Bíróság ítéletétől és ennek ismeretében a parlamenti döntéstől függ.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a tárca az álláspontját - képviselő úr '95. decemberi szóbeli, illetőleg '96. május 20-ai írásbeli kérdésére adott válaszában -kifejtette. Ez az álláspontunk azóta nem változott. A hatályos jogszabályok, képviselő úr, nem teszik azt lehetővé, hogy a Népjóléti Minisztérium a pásztói kórház rekonstrukciója kapcsán kialakult konfliktust megoldja. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi