CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Államtitkár Asszony! A Magyar Energia Hivatal hatásköre saját meghatározásában is egyebek között a villamosenergia-szolgáltatás szabályozására és e tevékenységet folytató társaságok felügyeletére terjed ki. Tevékenységével biztosítja a költségek csökkentésére irányuló kényszert. A hivatal köztisztviselőihez méltó feladatok ezek.
Mindebből annak kellene következnie, hogy a MEH munkatársai nem vesznek részt az általuk szabályozott társaságok vezető testületeiben. Ezzel szemben a MEH főigazgatója, igazgatói és vezető munkatársai szinte megszállták a villamosenergia-ipari társaságok felügyelőbizottságait. Egy kivételével valamennyiben jelen vannak, többen - köztük a főigazgató - kettőben is, tudomásunk szerint. Köztudomású, hogy a felügyelőbizottságnak a tulajdonosi érdekeket kell képviselnie.
E kiváló szakemberek köztisztviselőként az országos közérdeket, az állam érdekeit, felügyelőbizottsági tagokként a privatizált társaságok külföldi magántulajdonosainak érdekeit képviselik - a közérdeket állami fizetésért, a külföldi magánérdeket tiszteletdíjért; nem tudjuk, hogy melyik a kifizetődőbb. Azt azonban ma már tudjuk, hogy melyik érdeket sikerült a januári áremeléseknél jobban érvényesíteni. Ezek a számok ugyanis a megjelent rendeletből megismerhetők. A privatizált áramszolgáltatók 41 százalékos, a privatizált erőművek 27 százalékos, a hazai állami tulajdonban maradt erőművek 3 százalékos áremelésben részesültek.
(13.40)
Az állami tulajdonú paksi atomerőműben csökkentették a villamos energia termelői árát.
Ezeken a problémákon alapulva kérdéseink:
Jól van-e ez így? Hogyan tudják e köztisztviselő felügyelőbizottsági tagok... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) ...a két ellentétes érdeket egyaránt képviselni? Valamint nem összeférhetetlenek-e ezek az érdekérvényesítő szerepek?
Várom államtitkár asszony válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi