DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én megköszönöm Pul László... (Közbeszólások balról: Puch László!) ...képviselőtársam megtisztelő figyelmét, de hadd utaljak arra, hogy akkor, amikor ő arra hivatkozott, hogy az előterjesztés egy fontos kérdést érint ugyan, de a kormányzatnak szándékában áll a gazdasági társaságokról szóló törvény egészének módosítását előterjeszteni, akkor lényegében ugyanolyan hadállás mögé vonult, mint korábban a termőföld külföldiek által való megszerezhetősége vonatkozásában a tilalom kimondása érdekében precízebb szabályok felállítását indítványozó előterjesztésem leszavazásakor, amikor azt mondották, hogy rövidesen sort fognak keríteni arra, hogy az erre vonatkozó kormányzati előterjesztést tárgyalhassa a parlament. Nos, ahogy nem tárgyalta a termőföld külföldiek által való megszerezhetősége tilalma vonatkozásában előterjesztett törvényjavaslatomat, éppúgy nem fogja tudni tárgyalni a gazdasági társaságokról szóló törvény megváltoztatására előterjesztendő kormányjavaslatot, mert én legalábbis az eddigi jogalkotási programban nem találkoztam ezzel a kormányzati szándékkal.
De ha benne van is, akkor is úgy gondolom, egy nagyon fontos kérdést érint az én előterjesztésem. Nevezetesen azt, hogy a csőd- és a felszámolási eljárások során miként játsszák ki a törvényt, és a törvény kijátszását célszerű megakadályozni.
Én úgy gondolom, ebben a körben a Háznak egyformán érdekeltnek kell lennie, mert enélkül nincs alkotmányosság, nincs törvényesség. Tehát ha egyszer felismertük a törvény kijátszásának a lehetőségét, valamennyiünk kötelessége egységesen fellépni annak megakadályozása céljából. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Ezért kérem, hogy tessék napirendre tűzni a javaslatot, és akkor majd lehet a kormányzati előterjesztéssel együtt tárgyalni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Befejezem, elnök úr. Ezért nem is kérek erre sürgősséget, de indokolt ezt napirendre venni. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi