KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! 1993-ban hozott törvényt a parlament többek között a külföldiek beutazásáról, illetve itt-tartózkodásáról. Jogszerűen az tartózkodik Magyarországon, aki a törvénynek megfelelő módon tartózkodik itt.
Ilyen jellegű vendéglátó-ipari egységet üzemeltetni egy 1990-es jogszabály alapján lehet. Egyébként ez a jegyző engedélyezési körébe tartozik. Megjegyzem, 1997 januárjában a kormány szigorított ezen az engedélyezési eljáráson. De abban az esetben, ha a külföldi jogszerűen tartózkodik Magyarországon, a feltételeknek megfelel, akkor a vonatkozó jogszabályok szerint a magyar állampolgárokkal azonos módon működtethet vendéglőt.
Ami a képviselő úr kérdéseit illeti, a kínai vendéglő tulajdonosa 1990 óta tartózkodik Magyarországon, tartózkodási engedéllyel rendelkezett. 1997. január 26-án járt le az övé és a feleségéé, de január 16-án adta be újítási kérelmét. Elhalt lánya 1997. június 12-éig rendelkezett tartózkodási engedéllyel. A görög étterem tulajdonosa 1991 óta magyar állampolgár.
(16.30)
Két étterem ellen, amelyek közül az egyiket külföldiek vezetik, a másikat '91 óta magyar állampolgár vezeti, követtek el most merényletet az utóbbi időben. Én ebből azért olyan messzemenő következtetést, különösen a merényletek hátterének ismerete hiányában, nem vonnék le, hogy a külföldi tulajdonú üzletek tulajdonosai ellen ádáz küzdelem zajlik.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi