T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Egyetértek képviselő úrral abban a tekintetben, hogy az idegenforgalom a nemzetgazdaság egyik meghatározó ága, különös tekintettel a gyógy-idegenforgalomra. Mint ahogyan képviselő úr is említette, ezen a téren két nagy szállodalánc működik, a Danubius-gyógyszállók és a kelet-magyarországi Civis Rt. gyógyszállói. Ennek a két gyógyszállónak az adatai alapján is meg lehet állapítani, hogy a gyógyturizmus fejlődik, hiszen 25 százalékos eredménynövekedést értek el ezek a szállodák az elmúlt évihez képest.
Az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium lehetőségeihez és rendelkezésére álló pénzügyi eszközeihez mérten megfelelően próbálja támogatni az idegenforgalmat, benne a gyógyturizmust. Szeretnék hivatkozni arra, hogy a turisztikai célelőirányzat terhére 1995-ben kiírt pályázatban Kelet-Magyarországon huszonegy önkormányzat részére 34 millió forintot fizettünk ki, és ez mind gyógyturizmus keretében történt. 1996 októberében szintén írtak ki egy pályázatot az Idegenforgalmi Alap terhére. Ott a zalakarosi önkormányzat nyert 5 millió forintot, a gyulai az előzőből nyert támogatást.
(16.00)
A gazdaságfejlesztési célelőirányzatban is van lehetőség idegenforgalmi beruházás kamattámogatására, de természetesen különböző kiadványokkal is próbáljuk támogatni az idegenforgalmat, köztük a gyógyturizmust is.
Szeretném tájékoztatni képviselő urat arra vonatkozóan, hogy ebben az évben az Utazás '97 kiállításon az Alföld lesz a vendég. Ez a kiállítás alkalmat adhat arra, hogy az Alföld a gyógyturizmus lehetőségeit nemzetközi területen is megmutathassa.
Az Országos Idegenforgalmi Bizottság rendszeresen, tematikusan foglalkozik az idegenforgalom témaköreivel, és a gyógyturizmus kérdését februárban kívánja napirendre venni. Vélhetőleg ez az átfogó megbeszélés is... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti az államtitkár asszonyt az idő leteltére.) ...alkalmat adhat a további eszközök megállapítására.
Köszönöm figyelmüket, és kérem válaszom elfogadását. Elnézést, rosszul ítéltem meg a tábláról az időt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi