DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Én magam is mélységesen aggódom a magyar vadállomány sorsáért, mert az emberi mértéktartás hiánya messzemenően tapasztalható ezen a területen, különösen akkor, amikor a vadászati törvény bevezetésének a stádiumát éljük. Maga az az intézkedés, amit a törvény is tartalmaz, hogy háromezer hektárnál kisebb területen nem lehet vadászati jogot adni, azt a célt szolgálja, hogy némi életteret biztosítson a vadon élő állatoknak.
Ami pedig a különleges rendeltetésű vadászterületeket illeti, ezek nem érik el az ország vadászterületeinek a 10 százalékát. Fontosnak tartom, hogy ezek megmaradjanak. Ezt onnan is merem állítani, hogy más vadban gazdag területein a világnak, például Kelet-Afrikában is, a rezervátumok teszik lehetővé, hogy az állatok egyáltalán túléljék az emberi beavatkozást és a mértéktelen vadászatokat. Közel három évig dolgoztam Kelet-Afrikában mint vidékfejlesztési szakértő. Saját szememmel láttam, hogy a rezervátumgazdálkodás az, amely egyáltalán lehetővé teszi, hogy ezek az élőlények megmaradjanak és a világ genetikai bázisát megőrizzék.
A vad védelméről és a vadgazdálkodásról szóló törvény átmeneti szabályainak megfelelően vadászati tilalmat rendeltünk el az ország majdnem minden megyéjében. Most már a vadászati szezon végére jár, tehát lefutott, úgyhogy azt hiszem, ez már csak azon múlik, hogy a vadgazdálkodók, akiknek jelenleg e terület a birtokukban van, mennyire etikusan fognak hozzá ehhez a kéréshez.
Szeretném kijelenteni, hogy ennek a nagyétvágyú terjeszkedésnek, ami esetenként a vadászterületeken megmutatkozik, gátat fogunk szabni. Úgy érzem, kissé helytelenül tette, hogy azokat a területeket, amelyek korábban voltak, ön itt elvtársi vadászterületeknek aposztrofálta. Ezeken a területeken a további terjeszkedést meg fogjuk akadályozni. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi