GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Miniszter Úr! Ha mondjuk ,január 1-jén lett volna parlamenti ülésszak, természetesen már akkor föltettem volna önnek ezt a kérdést, és ön akkor is körülbelül ugyanezt a választ adta volna. Ön egyet tehet: ha a földtulajdonosok és a magyar nemzet érdekeit akarja képviselni, akkor önnek felül kell bírálni a különleges vadászterületek elődje általi elbírálását. Hisz' még egyszer mondom, például Nagyatád környékén azok a földtulajdonosok, akik között sok bérkilövő vadász szakember van, sokkal jobban működtetnék, mint azok az elvtársi vadásztársaságok, Janza úrék és csapata - még egyszer mondom -, akik hajtóvadászatot indítanak, több mint harminc vemhes tehenet, vemhes kocát irtottak ki a napokban. Örülnék, ha erre konkrét választ adna. Február 1-jén történt ez az ominózus vadászat.
A másik: nem hiszem el, hogy csak a régi elvtársi vadásztársaságok tudják jól megoldani a vadgazdálkodást. Sokkalta jobban tudják a valódi földtulajdonosok, azok, akiknek érdeke hosszú távon működtetni a tulajdont.
Még egyre fölhívom a figyelmét. A világ minden országában a rendelkezési jog kötődik a földtulajdonhoz. Magyarországon jelenleg ebben a gumitörvényben a földtulajdonhoz nem kötődik a rendelkezési jog. Ezt meg kell változtatni. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi