HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelettel hallgattam Boross képviselő úr felszólalását, és még az is lehet, hogy a globalizációról vagy Európa jövőjéről sok tekintetben osztom a véleményét és aggályait. Azt gondolom azonban, amire pontosan hivatkozott - hogy a mai idős nemzedékben sok bizalmatlanság és bizonytalanság él a történelmi kataklizmák miatt - semmiképpen sem indokolja, hogy ne vágjunk bele ebbe a reformba. Az a helyzet, hogy a jelenlegi rendszer mellett nagyon rosszul járhatnak hosszú távon a nyugdíjasok.
Ez a rendszer azáltal, amit képviselő úr is említett, hogy egyre kevesebb a gyerek, és istennek hála, azért egyre több az idősebb ember, valamilyen módon az összeomlás felé közelít. Ezért valamilyen módon akkor is szükség van a reformra, ha egyébként ezeknek a folyamatoknak nem örülünk; de más dolog, hogy nem örülünk ilyen folyamatoknak és más módon igyekszünk tenni ellene, és más dolog az, hogy a nyugdíjreformnál mégis a valóságos, létező tényekhez kellene alkalmazkodni. Ha emelkedik a nyugdíjkorhatár, ha több a nyugdíjjárulékot fizető ember, és viszonylag később mennek nyugdíjba, akkor valamilyen módon jól járnak a már nyugdíjban lévő, idős, egyébként bizalmatlan emberek.
Ami pedig a hosszú távú megtakarításokat illeti: olyan világban szeretnénk élni, amelyben kedvet kapnak az emberek a hosszú távú megtakarításhoz. Az önkéntes nyugdíjpénztárba is nagyon sokan belépnek és kötnek hosszú távú életbiztosítást, amit - majdnem azt mondtam, miniszterelnök úr - volt miniszterelnök úr említett, a magán-nyugdíjpénztáraknál az a kérdés - ami bennem valóban kérdés -, hogy kellő-e a garancia: kellő-e a garancia, hogy a pénz mindenképpen visszajusson a majdani nyugdíjasoknak. Ez az a kérdés, amit érdemes felvetni és tegnap elmondtam - csak ismételni tudom magam -, hogyha ebben garanciát növelő ellenzéki módosító indítványok lesznek, akkor én biztos meg fogom szavazni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi