DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Ma már mindenki elismeri, hogy az agrárágazat soha nem látott mély válságban van, a magyar vidék elszegényedett, a gazdálkodóknak egyes ágazatokban évek óta nincs jövedelmük, sőt a sertés-, a baromfiágazatban már a tartalékaikat is felélték. A '80-as évekhez viszonyítva a mezőgazdasági össztermelés mintegy 40 százalékkal kevesebb. Jelenleg vidéken van a legnagyobb munkanélküliség, mintegy félmillió a teljes és részleges munkanélküliek száma.
Az agrárágazatban régóta piaci zavarok vannak, rosszul működik az agrárrendtartás, nem működik az intervenciós alap, nyitott az agrárolló, az ipari termékek árai tovább növekednek, ugyanakkor a termelők a felvevőpiac telítettsége és a vásárlóerő csökkenése miatt nem tudják a költségnövekedést az áraikban realizálni. A mezőgazdasági termékek felesleges, káros importja miatt - hús, tejtermékek, burgonya s a többi - a magyar termékek termelése visszaszorult, a megtermelt termékeiket pedig a gazdálkodók a termelési költségeik alatti áron, ráfizetéssel tudják csak értékesíteni. A válságprogram kidolgozása sürgős feladat, halogatása az egyes ágazatok teljes ellehetetlenülését, a gazdálkodók tönkremenetelét és a rendelkezésre fordítandó költségek sokszorosára való növekedését fogja eredményezni.
(18. 20)
Kérem ezért, hogy az agrárágazatban kialakult válsághelyzet megoldásáról előterjesztett országgyűlési határozati javaslatomat fogadják el, azt támogassák megvalósulni. Köszönöm türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi