DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország árvízvédelmi gátrendszere Európában a leghosszabb. Hazánk a Kárpát-medence vízgyűjtő területe, amelynek következtében Magyarországon az átfolyó vizek döntő többsége külföldről ered. A környező országok egy részében nem kellő módon szabályozottak a folyók. Szükséges és elengedhetetlen, hogy megfelelő felkészültségű árvízvédelem és folyamszabályozottság álljon rendelkezésünkre. Miután az árvizek bekövetkezésére kiszámítottan tervezni nem lehet, nyilvánvalóan fontos közérdek, hogy a lehetőségek keretein belül minden intézkedést megtegyen a kormány, amellyel az esetleges árvízi katasztrófák elkerülhetők. Különösen nagy jelentősége van az árvízvédelmi művek rendszeres és szakszerű karbantartásának.
Továbbá nagyon fontos az is, hogy a szomszédos országok erdőterületein szakszerű erdőgazdálkodás folyjon, hogy megakadályozzák a hirtelen lezúduló csapadék - szabályozatlan - Magyarországra jutását. Mindezek miatt a kormánynak a nemzetközi szerződések megkötésénél kiemelten kell foglalkoznia a vízügyi kérdésekkel.
Mindezekre figyelemmel szükséges az árvízvédelem helyzetéről a kormányt beszámoltatni, továbbá az is kívánatos, hogy a kormány megfelelő tájékoztatást adjon az Országgyűlésnek az árvízvédelem körében tervezett és megtett intézkedéseiről.
Kérem ezért, hogy támogassák az idevonatkozó országgyűlési határozati javaslatomat. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi