DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A hazánk területének jelentős részén lehullott csapadék a nyári vegetációs periódusban kevesebb, mint az elpárolgott víztömeg; ezért szükséges az agrártechnológiát az öntözéssel kiegészíteni, amely szervesen épül be a növénytermesztés folyamatába. Maga a növénytermesztés a magyar gazdaság stratégiai ágazata, a mezőgazdaság meghatározó szakterülete.
Mindezekért nem érdektelen, hogy az agrártermelők miként vannak ellátva az öntözés gépeivel, továbbá milyen hitelfeltételek és támogatások mellett tudják megvásárolni ezeket a gépeket, valamint azok alkatrészeit. Továbbá nem lényegtelen kérdés az sem, hogy az állami és társulati vízfolyásokból milyen díjtételek mellett emelhetik ki az öntözővizet. Ugyancsak fontos kérdés az, hogy milyen a természetes vizeink szennyezettsége, az öntözőcsatornák, öntözőművek, továbbá a gátrendszerek műszaki állapota, hiszen ez is befolyásolja azoknak az öntözés, illetve a növénytermesztés szempontjából történő felhasználhatóságát.
Ezért terjesztettem elő azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelynek rendelkező része akként hangzik, hogy az Országgyűlés kötelezi a kormányt, hogy e határozat elfogadását követő 60 napon belül számoljon be az öntözés helyzetéről, és adjon tájékoztatást a megtett intézkedéseiről.
Miután alapvető fontosságú kérdésről van szó, kérem az igen tisztelt Ház támogatását.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi