DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. Tehát ismételten felhívom a figyelmüket, hogy a sertéstenyésztés az elmúlt időszakban szinte háborús károkat szenvedett. (Derültség.)
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az 1950 óta eltelt időszak legnagyobb állatlétszámához viszonyítva, 9 millió 844 ezer darabról 5 millió 289 ezer darabra csökkent - ez az 1996. év végi adat. Ma már a több mint 100 ezer malac és süldő exportja és a kocakivágások miatt az összes sertéslétszám 4,5 millió körülire esett vissza, a kocaállomány létszáma pedig alig haladja meg a 300 ezer darabot. A kialakult helyzet nemcsak a sertésexportunkat, hanem már a biztonságos hazai ellátásunkat is veszélyezteti. Azonnali és hathatós intézkedéseket kell tenni az ágazat gazdaságosságának javítására, a sertéstenyésztési kedv növelésére, a hazai és exportpiac szabályozására.
Kérem ezért igen tisztelt képviselőtársaimat, támogassák a Független Kisgazdapárt idevonatkozó indítványát. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi