HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Egyrészt azért kértem szót, mert személyes megtámadtatás volt, másrészt amit Szájer József képviselőtársam mondott, abból egyetlen szó nem igaz - ami egyébként nem szokta őt zavarni. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Nos, a következő történt: múlt hét kedden tájékoztattam az MSZP-tagozat tagjait arról a Földművelésügyi Minisztérium által kidolgozott tervezetről, amely egy sokszakaszos vitán, egyeztetésen ment keresztül, amely szerint társaságok, benne szövetkezetek földhöz juthatnak. Ez benne szerepel a Magyar Köztársaság kormányának programjában. Hangsúlyoztam, hogy a tervezet kizárja, hogy külföldi magán- vagy jogi személyek termőföldhöz és védett természeti területhez jussanak. Akkor nem tudom, miért állít ilyesmit Szájer József, amit a felszólalásában megfogalmazott.
Közöltem továbbá azt is, hogy csütörtökön a kormány első olvasatban megvitatja - ez meg is történt -, és azt követően visszük erre az agráregyeztetési fórumra - a kormány nevében Nagy Frigyes miniszter úr -, ahol ha kell, további garanciákat lehet megfogalmazni, hogy valóban ne juthassanak külföldiek termőföldhöz, védett természeti területhez.
Ezt így beállítani, képviselőtársaim, hogy a kormány miket csinál vagy mennyire ki akarja szolgáltatni a magyar termőföldet a külföldieknek, vagy tudatlanság, vagy rosszindulat! Azt hiszem, inkább az utóbbiról van szó.
Tehát készek vagyunk egyeztetni, és ha szükséges - bár szerintünk a tervezet sok garanciát tartalmaz erre -, tovább erősíteni azt a szándékot, amit az előbb említettem, hogy külföldiek ne juthassanak termőföldhöz.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi