SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kisebbik kormányzópárt egyik képviselője részéről elhangzott két olyan állítás, amely véleményem szerint nem felel meg a valóságnak, és nem igazán indoka annak, hogy miért nem szavazták meg a Kisgazdapárt indítványát.
Az egyik állítás az, hogy azért van szükség erre az egészségügyi adóra, hozzájárulásra, mert ha ezt nem vezetik be, és nem szavazzák meg, akkor nem lehet majd például a gyógyszereket fizetni, támogatni. Hadd emlékeztessek arra, hogy miért is hiányos a társadalombiztosítás költségvetése: ne felejtsük el, hogy 200 milliárd forint a kintlevőség! Ennek a kintlevőségnek, be nem hajtott kintlevőségnek a javát az állami vállalatok tartozásai teszik ki. Azt se felejtsük el, tisztelt képviselőtársaim, hogy szocialista párti képviselők egy évvel ezelőtt a költségvetés tárgyalásánál beadtak egy olyan módosító javaslatot, amely egy intézkedésről szól, egy ütemtervről szól, hogy hogyan lehet ezt a kintlévőséget behajtani! Ezt a módosító javaslatot, amelyet a parlament elfogadott, talán be kellett volna tartani és végre kellett volna hajtani. Akkor talán nem lenne most ekkora probléma.
A másik állítás, hogy nem fizetik a munkavállalók a járulékokat. Hát hogyan lehet a jelenlegi adórendszerben és a magas járulékoknál megfelelni az önök elvárásainak? Ha lehetetlen helyzetbe hozzák a kisvállalkozókat, a kiskereskedőket, ha ellehetetlenítik őket, a gazdálkodásukat, akkor vajon hogy lehet elvárni azt, hogy tisztességesen, rendben fizessék ezeket az igen magas járulékokat. A kormány mulasztását, tisztelt képviselőtársaim, nem lehet megfizettetni a tisztességes, becsületes vállalkozókkal és kiskereskedőkkel.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi