DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amit államtitkár úr elmondott, az igaz volt két évvel ezelőtt is, tehát semmi sem változott. Azonban azóta a minisztérium pályázatokat írt ki, több száz millió forint támogatást adott a Közoktatási Intézetnek olyan tanterv elkészítésére, ami megfelel a nemzeti alaptantervnek, illetve megfelel a vizsgakövetelményeknek. Több száz millió forintot költöttünk el olyan tantervekre, amelyekről valójában nem tudjuk, hogy megfelelnek-e a vizsgakövetelményeknek.
Államtitkár úr, azt a válaszát, hogy nem kényszerítik törvénysértésre a pedagógusokat, nem tudom elfogadni, hiszen ha támogatja, ha pályázatot ír ki a minisztérium, akkor arra kényszeríti, hogy azt mondja, ez egy helyi tanterv, amelyik a törvénynek megfelel; miközben mindannyian tudjuk, hogy nem felel meg. Nincs ma egyetlenegy olyan tanterv sem az országban, amire azt mondhatnánk, hogy követhetik az iskolák, vagyis 1998. szeptember 1-jétől így indulhatnának.
Államtitkár úr válaszát nem tudom elfogadni, és kérem képviselőtársaimat, szintén ne fogadják el, hiszen az iskolákban továbbra is zavar van, és ha nem fogadjuk el, hogy a törvényt be kell tartani, akkor nem lehet elvárni, hogy megfelelő oktatási rendszer alakuljon ki.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi