DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az utóbbi héten ellentmondásos és nehezen érthető nyilatkozatok jelentek meg a jövő évi nyugdíjemelés mértékéről. Miközben a parlament elé benyújtott törvényjavaslat-csomag hosszabb távon az inflációt és keresetkiáramlást egyaránt figyelembe vevő nyugdíjemelést tartalmaz, a miniszterelnök úr tájékoztatása szerint '98. január 1-jétől az inflációt 3 százalékkal meghaladó nyugdíjemelés fog történni.
Most, a május 29-i kormányülést követő sajtótájékoztatón a miniszterelnök úr szó szerint ezt mondta: "1998-tól kezdődően a nettó keresetek alakulását vesszük figyelembe a következő évi nyugdíjak emelésénél. De feltehetően ez fölötte lesz a jövő évre tervezett infláció plusz 3 százaléknak." Feltehetően! "Még végleges számítások nincsenek, ezt majd év végén vagy jövő év elején tudjuk megmondani."
Tisztelt Miniszter Úr! Ezekből a nyilatkozatokból nem lehet megállapítani, hogy mi fog történni. Most akkor a nettó átlagkereset-növekedésnek megfelelően emelik a nyugdíjakat '98. január 1-jétől vagy az infláció plusz 3 százalék mértékben?
Várom válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi